Ask is moving to Stack Overflow and Serverfault.com! Please use the "opendaylight" tag on either of these sites. This site is now in Read-Only mode

0

Unnable to ping between instances

asked 2015-11-19 02:21:44 -0800

Gabs90 gravatar image

Hi everyone! I've done the integration of ODL Lithium with openstack Juno, and seems that everything is running well, I can create the newtorks, routers and launch instances, but when I am trying to ping two instances through their consoles a messages appears telling me that network is unnrachable, and if I check their network interfaces on eht0 doesn't show any IP adrres while in Openstack Horizon the instances are showing an IP, meanwhile in the ODL client CLI if I display the ovsdb log it show something like this:

2015-11-19 10:41:36,864 | WARN  | ntDispatcherImpl | OF13Provider                     | 286 - org.opendaylight.ovsdb.openstack.net-virt-providers - 1.1.2.Lithium-SR2 | Tunnel end-point configuration missing. Please configure it in OpenVSwitch Table. Check source null or destination null
2015-11-19 10:41:37,132 | WARN  | ntDispatcherImpl | OF13Provider                     | 286 - org.opendaylight.ovsdb.openstack.net-virt-providers - 1.1.2.Lithium-SR2 | Tunnel end-point configuration missing. Please configure it in OpenVSwitch Table. Check source null or destination null

I don't know how to fix it, so if anyone had the same problem and know how to fix it , I would be so glad for the help!

thanks to all

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Can you share output of 'sudo ovs-vsctl show'

Vishal Thapar ( 2015-11-20 06:09:16 -0800 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-11-20 07:36:08 -0800

Vishal Thapar gravatar image

updated 2015-11-20 07:38:18 -0800

Take a look at my answer given here: https://ask.opendaylight.org/question/2568/after-integrating-openstack-with-odl-vms-donot-get-ip/

You need to configure local_ip on OVS manually as part of setup. The error msg indicates ODL couldn't figure out local_ip to be used for tunnel endpoints.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

I've figured it out yesteday! thank you for you help, but it's still giving me some problems, for instance, i launch two instances and they ping each other, but if i launch one more that new instance has no IP associate. Do you know why does it happen?

Gabs90 ( 2015-11-20 07:50:13 -0800 )edit

There can be many reasons for it. Is this new instance on same node or another compute node? Take a look at https://lists.opendaylight.org/pipermail/ovsdb-dev/2015-November/thread.html Quite a few mail threads on similar issue and see if they help.

Vishal Thapar ( 2015-11-23 04:48:56 -0800 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

Follow
1 follower

Stats

Asked: 2015-11-19 02:21:44 -0800

Seen: 108 times

Last updated: Nov 20 '15